Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Käväise Lissabonissa!

Käväise Lissabonissa!

Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa (Lisboa) on yli 560000 asukasta, mutta kaupungin alueella asuu 2,6 miljoonaa. Kaupunki tarjoaa turisteille lämpimän ilmaston lisäksi paljon nähtävää. Tutustumisen arvoisia paikkoja ovat mm. vanhakaupunki, uusi keskusta sekä lukuisat kukkulat.

Lissabonin lentokenttä

Lennot Lissaboniin suuntaavat Portelan lentokentälle (LIS) (Aeroporto da Portela Aeroporto de Lisboa), joka on eteläisen Euroopan suurimpia. Jo vuonna 1942 avattu lentoasema sijaitsee sen ympärille laajentuneen kaupungin keskellä. Lissabonin Alcocheteen aiotaankin rakentaa kokonaan uusi lentokenttä, joka valmistuisi vuonna 2017.

Nykyinen lentoasema sijaitsee 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Lentoyhteydet Portugaliin

Finnairilla on suorat lennot Lissaboniin kolmesti viikossa. Lähdöt Helsingistä ovat maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin. Paluulennot ovat tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Myös Portugalilainen TAP lentää suoria lentoja. Lentoaika on noin. 4 tuntia 40 minuuttia.

Mahdollisesti halvempi ja paremmin saatavilla oleva vaihtoehto on tehdä välilasku Tukholmassa tai Kööpenhaminassa.

Sää

Lissabon on Euroopan mittakaavassa yksi lämpimimmistä kaupungeista. Kesäkuusta syyskuuhun on hyvin lämmintä. Talvet, samoin syksyt ovat yleensä leutoja ja sateisia, mutta hyvin tuulisia.

Nähtävyydet

Vanhassakaupungissa Alfamassa on nähtävissä edelleen hyvin maurien vaikutus kaupunkiin. Vierailemalla Alfamassa, liikekeskus Baixassa sekä modernissa keskustassa Orientessä pystyy Lissabonista muodostamaan melko kokonaisvaltaisen kuvan. Castelo Sao Jorge on vanha maurilinnoitus. Se sijaitsee yhdellä kaupungin monista kukkuloista. Vaikuttavavaan ja todella suureen meriakvaarioon voi tutustua Orientessä. Keskustassa on monia nähtävyyksinä verrattomia aukioita. Merkittävimpiä ovat mm. Praca do Comércio, Rossio sekä Restauradores. Markiisi de Pombalin suuri muistomerkki sijaitsee lähellä Liberdaden puistokadun yhteydessä. Unescon maailmanperintökohde, Belemin torni löytyy muutaman kilometrin päässä keskustasta. Monsanton luonnonpuisto on Euroopassa yksi suurimpia kaupunkipuistoja ja ehdottomasti vierailun arvoinen kohde.

Parhaimmat hotellit

Lissabonissa on useita hyviä majoitusvaihtoehtoja. Pienellä budjetilla matkustava voi majoittua yhdessä monista hostelleista tai nuorisomajoista. Kaupungista löytyy myös luksushotelleja, joissa yöpyminen maksaa luonnollisesti paljon tai todella paljon. Keskustan sykkeestä pitävä varaa majoituksensa Baixan alueelta.

Ruokakulttuuri

Portugalilaiset kokkaavat yksinkertaista ruokaa monipuolisista raaka-ainesta. Erittäin suosittuja ovat kalaruuat. Yksi niistä on portugalin erikoisuus, bacalhau, joka on yleensä turskasta valmistettua kapakalaa. Bacalhau tarjoillaan yleensä perunoiden kanssa. Myös grillatut sardiinit ja paikallinen kaalikeitto, caldo verde, ovat tyypillisiä portugalilaisia ruokia. Ravintoloita Lissabonista löytyy paljon, mutta kannattaa valita sellainen, missä on paljon paikallisia, sillä se tarkoittaa, että ruoka on takuulla hyvää. Kannattaa myös muistaa, että kuten muissakin Välimeren maissa, illalliselle mennään vasta klo 20 jälkeen ja ateria kestää pitkään.

Historia

Portugalin pääkaupunki Lissabonista tuli 1255. Yliopisto kaupunkiin saatiin jo vuonna 1290. Lissabon sijaitsee maantieteellisesti sellaisella alueella, että maanjäristyksiä on ollut historian aikana useita. Pahimmat maanjäristykset vuonna 1531 ja varsinkin 1755 tappoivat yhteensä useita kymmeniätuhansia ihmisiä ja tuhosivat paljon kaupungin rakennuksista. Vuoden 1755 järistyksen jälkeen Lissabonin alakaupungille luotiin ruutuasemakaava, jossa kadut olivat leveitä. Tämä ajateltiin säästävän pahimmilta tuhoilta pahassa maanjäristyksessä. Kaupungissa myös käytettiin ensimmäisinä maailmassa järistystuhoja ehkäisevää rakennustekniikkaa, jossa talot rakennetaan joustaviksi. Lissabon oli Euroopan kulttuuripääkaupunki 1994 ja siellä järjestettiin maailmannäyttely 1998.

Tapahtumat

Helmikuussa Lissabonissa järjestetään karnevaali, jolloin juhla ja juhlijat levittäytyvät kaupungin kaduille. Lissaboniin kesällä matkaava ei voi välttyä niiltä useilta festivaaleilta ja muilta kansanjuhlilta, joita kaupungissa järjestetään. Toukokuun lopussa järjestetään kolmipäiväinen rockmusiikin festivaali. Heinäkuussa vaihdetaan elektroniseen ja elokuussa jazz-musiikkiin.

Muut huvit

Kaupungista löytyy maailmankuulu eläintarha, samassa yhteydessä on myös huvipuisto. Shoppailijalle Lissabon tarjoaa valtavan valikoiman ostettavaa. Suuria kauppakeskuksia löytyy useita. Kauppakeskuksista muutamat ovat jättimäisiä ja pitävät sisällään kaiken kaupoista ja ravintoloista elokuvateattereihin. Jos etsii hieman uniikimpia ostoskohteita, kannattaa suunnata Avenida de Romalle. Sieltä löytyy toinen toistaan pienempiä ja erikoisempia putiikkeja.

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.