Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Malaga ja Torremolinos - Espanjan Aurinkorannikko kutsuu

Malaga ja Torremolinos - Espanjan Aurinkorannikko kutsuu

Ihanalla Espanjan etelärannikolla Costa del Solilla sijaitsee puolisen miljoonan asukkaan Málaga. Se houkuttelee kesäisin paljon pohjoismaalaisia auringonpalvojia, mutta tekemistä riittää hiekkarantojen ulkopuolellakin. Sukella vaikka taidehistoriaan, kaupunkinähtävyyksiin ja hyvää ruokaan!

Reissaajaa odottaa takuuvarma auringonpaiste: valoa ja lämpöä on luvassa ympäri vuoden. Kesä on vuodenajoista kuumin ja kuivin, syksyt ja talvet ovat leutoja. Lämpötilat alkavat kohota nopeasti heti keväällä.

Nähtävyydet ja tapahtumat

Kiinnostaviin kuvauskohteisiin törmää kaupungilla usein. Malagan katedraalia on nyt rakennettu jo 200 vuotta eikä se vieläkään ole aivan valmis, mutta silti ehdottomasti näkemisen arvoinen. Malagan tuomiokirkko on myös mielenkiintoinen kohde, kuten myös Alcazabon ja Gibralfaron linnat. Gibralfarosta löytyy arkeologinen museo.

Kuuluisa taidemaalari Pablo Picasso syntyi Malagassa 1881. Hänen syntymäkotinsa on nykyään entisöity ja avoinna yleisölle. Picasso-museo on todella suosittu käyntikohde. Museonälkä ei jää vaivaamaan, erilaisia museoita on useita kymmeniä.

Malagan historiallisesta kasvitieteellisestä puutarhasta Jardín Botanico-Historico La Concepcíonista viherpeukalo löytää mielenkiintoisia erikoisuuksia. Sinne pääsee keskustasta bussilla vartissa.

Kaupungissa järjestetään useita mielenkiintoisia festivaaleja. Festival de Cine Espanol on espanjalaisen elokuvan festivaali. Kesäkuussa järjestetään flamencofestivaali Malaga en Flamenco. Teatteria ja konsertteja voi kokea Teatro Cervantesissa. Joulun ja pääsiäisen aikoihin kaupunki täytyy kuvaelmista, kulkueista ja pyhimyskuvista. Kaupungintalon seimi on jouluna käytävä ilman muuta katsomassa. Pääsiäisenä legioonalaisten kulkue on varsinainen kokemus.

Huvitukset

Pakkaa mukaan simmarit ja golfbägi! Malagasta ja Costa del Solin alueelta löytyy monia mahtavia golfkenttiä. Juoksijat voivat osallistua Malagassa maaliskuussa juostavalle puolimaratonille.

Upeita hiekkarantoja on kymmeniä kilometrejä kaupungin edustalla, pienen matkan päässä keskustasta. Vielä parempia rantoja löytyy Costa del Solin muista kohteista kuten Torremolinoksesta ja Fuengirolasta.

Härkätaistelua voi seurata yhdellä Espanjan kauneimmista härkätaisteluareenoista. Touko-lokakuussa taisteluita on viikonloppuisin. Jalkapallo-ottelun huuman voi tuntea Rosaledan stadionilla, jossa kaupungin ylpeys FC Malaga kohtaa vastustajansa.

Kun nälkä yllättää kaiken touhun keskellä, on aika syödä Malagan erikoisuuksia chiringuitoja, avotulen päällä kypsennettyjä sardiineja. Perinteisiä espanjalaisia tapas-paikkoja löytyy lähes joka kadun kulmasta. Ne ovat usein avoinna hyvin myöhään.

Muista, että malagalaiset viettävät siestaa iltapäivisin, päivän kuumimpaan aikaan. Tällöin useat kaupat ja ravintolat ovat suljettuina.

Näin pääset perille

Malagan vilkas lentokenttä, oikealta nimeltään Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol (IATA-tunnus AGP) sijaitsee 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja vain viiden kilometrin päässä Torremolinoksesta.

Finnair ja Norwegian lentävät Helsinki-Vantaalta suoraan Malagaan. Kohteen suosion takia lentoliput on hyvä tilata ajoissa. Valmismatkoja Malagan lähellä sijaitseviin Fuengirolaan tai Torremolinokseen voi kysyä matkatoimistoilta kuten Tjäreborgilta, Finnmatkoilta ja Aurinkomatkoilta.

Parhaimmat hotellit

Malagasta löytyy useita hyviä hotelleja. Parhaita ovat mm. Parador Nacional de Gibralfaro, Malaga Palace sekä Hotel Larios, joka löytyy Malagan vanhasta keskustasta. Nämä ovat myös hotellitarjonnan kalleimmat vaihtoehdot. Edullisemmin voi majoittua yhdessä monista hostelleista.

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.