Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Arkkitehtuuria ja rantoja Barcelonassa

Arkkitehtuuria ja rantoja Barcelonassa

Katalonian pääkaupunki Barcelona tarjoaa ainutlaatuisen kaupunki- ja rantaloman yhdistelmän. 1,6 miljoonan asukkaan kaupungissa riittää vilinää; kooltaan se on Madridin jälkeen Espanjan toiseksi suurin. Useat historialliset rakennukset, museot, puistot ja muut nähtävyydet pitävän turistin pään pyörällä.

Yksi tunnetuimmista ja merkittävimmistä kaupungin nähtävyyksistä on Sagrada Familian katolinen kirkko. Kirkon on suunnitellut tunnettu arkkitehti Antoni Gaudí, joka on myös muilla luomuksillaan vaikuttanut koko Barcelonan modernistityyliin. Tyylisuuntaus muistuttaa art nouveau- sekä jugend-tyylejä. Niin ikään Gaudin suunnittelema sadunomainen puisto Parc Güell on todella viehättävä kohde. Myös vanhakaupunki (Ciutat Vella) on todella näkemisen ja kokemisen arvoinen, sillä se on nykyään yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista keskustoista. Vanhakaupunki on jakautunut useampaan eri osaan. Muita nähtävyyksiä ovat mm. Montjuïcin kukkula, Tibidabo-vuori sekä La Ramblan kävelykatu, joka kulkee läpi keskustan.

Barcelonasta löytyy lukuisia teattereita ja mahtavat ostosmahdollisuudet. Myös museoita on kaupungissa joka lähtöön. Vieraile vaikkapa arkeologisessa museossa tai Picasso-museossa! Suklaamuseo ja hologrammimuseo ovat hieman erikoisempia vierailukohteita. Kaupungin yöelämä on myös erittäin vilkas.

Rantalomaa hakeville sopiva ranta löytyy aivan keskustan läheltä. Muita rantoja löytyy pienen matkan päästä. Näistä tunnetuimmat ja helpoimman matkan päässä olevat ovat Costa Doradan sekä Costa Bravan rannat. Sää on tyypillinen välimerenilmasto: kesä-syyskuun lämpö muuttuu syys-lokakuussa sateisempaan suuntaan. Talvet ovat leutoja, eikä lämpötila laske paljonkaan alle 15 asteen ympäri vuoden.

Kun nälkä yllättää, on satamakaupungissa tarjolla paljon meren herkkuja. Kala-allergikkojen lautaset täytetään perinteisemmällä espanjalaisella ravinnolla.

Norwegianilla halvimmalla

Barcelona on yksi Suomen suosituimmista ulkomaan lentokohteista. Käteviä 4 tuntia kestäviä suoria lentoja lentävät Finnair ja Norwegian, jonka edulliset lennot täyttyvät nopeasti. Muita vaihtoehtoja on lentää yhdellä välilaskulla Berliinin, Frankfurtin tai Riikan kautta, jolloin lentoja voi saada reilusti alle 200 eurolla.

Lentoasema Aeropuerto de Barcelona (BCN) sijaitsee 16 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, jonne pääsee vuokra-auton, taksin tai RENFE-junan lisäksi Aerobus-bussilla, joka sahaa lentokentän ja keskustan väliä säännöllisesti.

Parhaimmat hotellit

Hotelleja ja hostelleja kaupungista löytyy paljon tason vaihdellessa laidasta laitaan. Yöpyminen ei ole kovin halpaa, joten majoitusvaihtoehtoja kannattaa selvittää huolellisesti ennen lopullista valintaa. Hotellivertailusivustoilta löytyy vierailijoiden arvioita hyvistä hotelleista.

Karnevaaleja ja jalkapalloa

Barcelonalaiset löytävät muun Espanjan tavoin usein syytä juhlaan. Erilaisia tapahtumia järjestetään kaupungissa vuoden mittaan useita. Tammi-helmikuussa kaupungissa järjestetään viikon mittainen karnevaali, johon kuuluu mm. naamiaisasuja ja valtaisia juhlia. Kaupungin modernein festivaali järjestetään kesäkuussa. Siihen sisältyy kolme päivää Espanjan ja koko maailman uusimpia tuulia musiikissa.

Monet jalkapalloa rakastavat turistit matkaavat Barcelonaan nähdäkseen yhden Euroopan suosituimman ja tunnetuimman joukkueen Futbol Club Barcelonan pelaavan. Seura tunnetaan suuren yleisön keskuudessa tuttavallisemmin nimellä Barca. Kaupunki tunnetaan myös espanjalaisen tenniksen keskuksena ja sieltä löytyy useita kuuluisia tennisseuroja. Barcelonan kuninkaallinen tennisseura on todennäköisesti tunnetuin.

Historiaa

Kaupungissa kierrellessä aistii vivahteita Barcelonan historiasta. Kerrotaan, että Barcelonan olisi aikanaan perustanut Hannibalin isä Hamilkar Barka. Kaupunki oli alkutaipaleellaan mm. roomalaisten, visigoottien, frankkien ja maurien vaikutuksen ja hallinnon alaisena. Se on tuhottu pahoin kaksi kertaa, 1640-1652 sekä 1714. Teollisen vallankumouksen aikana ja mukana myös Barcelona kasvoi 1800-luvulla. Se toimi anarkistien tukikohtana tasavaltalaisten hyväksi Espanjan sisällissodassa. Francon joukot kuitenkin valtasivat kaupungin 1939. Katalonialaiset alkoivat vaatia autonomiaa ja suurempaa kulttuurista vapautta 1970-luvulla, jolloin se alkoi toden teolla elpyä Francon vallan alta. Barcelonassa järjestettiin kesäolympialaiset 1992.

Nykyään maahan tulee vuosittain laittomasti todella paljon siirtolaisia, useimmat Afrikan maista. Tätä vastaan Barcelonassa pyritään löytämään oikeat keinot, jotta ongelma saadaan kitkettyä. Barcelonassa asuu niin katalaaneja kuin espanjalaisiakin. Molemmat ovat hyvin ylpeitä omasta kielestään ja kulttuuristaan. Aika ajoin tämä kahtia-asettelu tuottaa kaupungin päättäjille päänvaivaa.


Halvat lennot BCN   Kaikki matkakohteet: Alicante - Amsterdam - Bangkok - Barcelona - Berliini - Bryssel - Budapest - Dubrovnik - Istanbul - Ivalo - Jyväskylä - Kittilä - Kokkola-Pietarsaari - Kuala Lumpur - Kuopio - Kuusamo - Levi - Lissabon - Lontoo - Madrid - Malaga - Miami - München - New York - Nizza - Oulu - Pariisi - Phuket - Pori - Praha - Pristina - Riika - Rooma - Rovaniemi - Singapore - Tampere - Tukholma - Vaasa

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.