Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Edullinen ja lähellä sijaitseva kaupunkikohde Riika

Edullinen ja lähellä sijaitseva kaupunkikohde Riika

Riika on Latvian pääkaupunki ja asukasluvultaan Baltian maiden suurin, vaikka väkiluku onkin laskenut viime vuosina. Riiasta on tullut suosittu matkailukohde, sillä kesäisin kaunis kaupunki tarjoaa paljon nähtävää. Etenkin katukahvilat sekä vanhat jugend-tyyliset rakennukset luovat Riialle ainutlaatuisen tunnelman.

Lentokenttä

Riian kansainvälinen lentokenttä (RIX) sijaitsee 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä pääsee keskustaan bussilla 30 minuutissa ja taksilla 15 minuutissa.

Lentoyhteydet Helsingistä

Yhteydet Helsingistä Riikaan ovat hyvät. Esimerkiksi Finnairilla on 1-2 suoraa lentoa päivässä. Myös airBaltic lentää Riikaan. Lentoaika on konetyypistä riippuen pari tuntia.

...muualta

Latvialainen airBaltic on aloittanut suorat lennot Oulusta Riikaan. Lentoja on kolmesti viikossa. Lentoaika on runsaat kaksi tuntia. Riikaan pääsee suorin lennoin nyt myös Kuopiosta.

Sää

Ilmasto Riiassa on kohtalaisen lämmin ja kostea lähellä olevan meren vuoksi. Kesät ovat melko lämpimiä ja talvet leutoja. Talvella saadaan kuitenkin usein maahan pysyvä lumipeite.

Nähtävyydet

Kaupungissa on erittäin paljon merkittävää jugen-arkkitehtuuria ja historiallisesta keskustasta tulikin vuonna 1997 yksi Unescon maailmanperintökohteista. Riian vanhakaupunki kuuluu ehdottomasti jokaisen kaupunkiin martkaajan must-kohteisiin. Riian tuomiokirkko ja monet muut kirkot ovat kaikki vierailun arvoisia. Riian vanhin julkinen puisto Vermanes on upea paikka. 1935 pystytetty vapauden muistomerkki kannattaa käydä katsomassa. Latvian ensimmäinen pilvenpiirtäjä Stalinin hammas on myös kaunis rakennus. Näiden lisäksi Riiasta löytyy vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia museoita ja puistoja, joissa vierailu kannattaa.

Parhaimmat hotellit

Hotelli Riiasta tuntuu löytyvän tuhkatiheään. On kalliimpia ja edullisempia vaihtoehtoja. Mielenkiintoinen tuttavuus on esim. Albert Einsteinin hengessä sisustettu hotelli Albert tai Reval Hotel Elizabete, jossa on valtavankokoinen aamiainen.

Ruokakulttuuri

Maitotuotteet ja niistä savujuusto ovat paikallisia herkkuja. Myös piragi-nyytteihin kannattaa tutustua. Riiasta löytyy vaikka kuinka ravintoloita ja kahviloita. Varsinkin kesäaikaan ateriansa voi nauttia jollain lukuisista kadunvarsien terasseista. Varsinkin vanhassa kaupungissa ravintolatarjontaa on paljon, mutta ateriat ovat siellä kuitenkin hieman arvokkaampia kuin muualla. Kannattaa pitää myös huoli, ettei saa turistin leimaa ja joudu pulittamaan ateriasta paljon enemmän kuin paikallinen.

Historia

Jo 100 vuotta ennen ajanlaskumme alkua Riika on ollut kauppakeskus. 1100-luvun lopulla sinne tuli niin saksalaisia kauppiaita kuin ristiretkeläisiäkin. Kaupallinen asutus perustettiin Riian alueelle vuonna 1158. Lähetyssaarnaaja Meinhard alkoi vuoden 1180 tienoilla kastaa liiviläisiä. Tällöin käännytys kristinuskoon sujui rauhallisissa merkeissä. Uusi piispa alkoi 1211 rakennuttaa Riikaan tuomiokirkkoa. 1282 Riika liittyi Hansaliittoon. Uskonpuhdistuksessa Riika kääntyi protestanttiseksi. Vuodesta 1561 sillä oli vapaakaupungin asema 20 vuotta. Puolan alaisuuteen Riika joutui 1581. Ruotsi valloitti kaupungin 1621, Pohjan sodassa kaupunki käväisi Venäjän hallinnon alla ja palasi sitten Ruotsille. Sillä oli laaja itsehallinto-oikeus ja mm. latviankieliset aapinen ja raamattu julkaistiin. 1710 Venäjä valloitti Riian ja siitä tuli yksi Venäjän tärkeimmistä satamakaupungeista. Ensimmäisessä maailmansodassa Saksa valloitti Riian vuonna 1917. Latvia julistautui itsenäiseksi 18.11.1918. Riikasta tuli luonnollisesti pääkaupunki. Toisessa maailmansodassa ensin Riian valloitti Neuvostoliitto ja sitten Saksa. Sodan jälkeen maasta tuli Latvian sosialistinen neuvostotasavalta. 17.9.1991 Latviasta tuli vihdoin jälleen itsenäinen.

Tapahtumat

Riika on todella aktiivinen kaupunki varsinkin musiikkia ajatellen. Lähes viikottain tuntuu olevan jokin musiikkitapahtuma käynnissä. Kesäkuussa järjestetään mm. Riian oopperafestivaalit sekä kansainväliset salsafestivaalit. Rigas Ritmi kesä-heinäkuussa on maailmanluokan musiikkifestivaali.

Uimarannat

Jurmalan ranta muutaman hetken päässä Riiasta on hieno paikka. Siellä on rantaviivaa 33 kilometriä, joten kesällä Riikaan matkustavan kannattaa ehdottomasti poiketa siellä.

Muut huvit

Ostoksille lähtiessä kannattaa käydä katsastamassa Kauppatori, joissa myydään varsinkin elintarvikkeita joka lähtöön, mutta sieltä saa myös vaatteita ja rihkamakoruja. Vanhassa kaupungissa ja sen ympäristössä on lukematon määrä pienempiä putiikkeja, joista löytyy vaikka mitä mielenkiintoista ostettavaa. Riian kukkakadulla voi käydä vaan ihastelemassa. Kaupungista löytyy myös muutama isompi ostoskeskus. Yöelämää Riika tarjoaa mukavasti.


Halvat lennot RIX   Kaikki matkakohteet: Alicante - Amsterdam - Bangkok - Barcelona - Berliini - Bryssel - Budapest - Dubrovnik - Istanbul - Ivalo - Jyväskylä - Kittilä - Kokkola-Pietarsaari - Kuala Lumpur - Kuopio - Kuusamo - Levi - Lissabon - Lontoo - Madrid - Malaga - Miami - München - New York - Nizza - Oulu - Pariisi - Phuket - Pori - Praha - Pristina - Riika - Rooma - Rovaniemi - Singapore - Tampere - Tukholma - Vaasa

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.