Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Monipuolinen Dubai

Monipuolinen Dubai

Dubai on lämmin kohde myös talvella kohtuullisen kuuden tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Kohteesta löytyy jokaiselle jotain, oli sitten kyseessä lapsiperhe tai luksusmatkaaja.

Yhden välilaskun reittilentoja on tarjolla talviaikaan hyvin hintojen liikkuessa 400 ja 500 euron välillä. Finnair lentää Helsingistä suoraan Dubaihin talvikaudella jopa seitsemän kertaa viikossa. Kansainvälinen lentokenttä Dubai International Airport (DXB) on tärkeä solmukohta Lähi-Idässä. Matkustajien määrässä mitattuna se on maailman 11. vilkkain. Paikalliset lentoyhtiöt Emirates ja FlyDubai pitävät majaa DXB:ssä. Etäisyys kaupungista on nelisen kilometriä.

Matkantarjoajilla on monia hyviä pakettimatkoja Dubaihin. Jos haluat majoittua muualla kuin valtaosa muista suomalaisista turisteista, löytyy Dubaista hyviä hotelleja joka lähtöön myös omatoimimatkaajille. Parissa eri hotellissa majoittuminen eri puolilla kohdetta tuo vaihtelua lomaan. Toki samassa hotellissa majoittuminen koko matkan ajan on usein halvin ja etenkin perheelle helpoin vaihtoehto.

Omatoimimatkaajan kannattaa vertailla erilaisia majoitusvaihtoehtoja esim. Hotels.com- ja Booking.com-palveluiden kautta. Molemmat ovat luotettavia palveluntarjoajia ja antavat usein edullisimman hinnan jopa hotellin omiin hintoihin verrattuna. Dubai on kohteena hieman hajanainen ja joka paikkaan liikutaan autolla. Kannattaa siis hotellia valitessaan miettiä, mitä hakee lomalta. Aurinkoa ja rantalomaa kaipaavien kannattaa sijoittua Jumeirahin rantahotelleihin, shoppailumahdollisuuksista kiinnostuneiden esim. Dubai Downtowniin tai ostoskeskusten läheisyyteen ja perinteisestä kulttuurista, soukeista ja vilinästä kiinnostuneiden Bur Dubaihin tai Deiraan. Metro on nopea ja helppo tapa matkustaa, mutta metropysäkit ovat yleensä kaukana kohteista. Taksi on myös edullinen ja vaivaton kulkupeli Dubaissa.

Huvipuistoja ja ostoskeskuksia

Dubai tarjoaa jokaiselle jotain. Lapsiperheiden suosikkeja ovat erilaiset huvi- ja vesipuistot. Jokaisen Dubain kävijän yksi ehdottomista kohteista on maailman korkein torni, yli 828 metriä korkea Burj Khalifa. Torni sijaitsee Dubai Downtownissa ja samaan reissuun voi yhdistää vierailun tornin vieressä sijaitsevaan Dubain suurimpaan ostoskeskukseen Dubai Malliin. Ostosparatiisi tarjoaa kauppoja perusmerkeistä luksusmerkkeihin ja vaatteista ruokaan ja huonekaluihin. Dubai Mallissa sijaitsee myös mm. akvaario ja luistinrata. Ostoskeskuksessa kuluu helposti koko päivä.

Tornivierailua varten kannattaa varata lippu jo ennen matkaa netin kautta. Varauspalvelu toimii moitteettomasti ja on suositeltava, sillä paikan päältä voi olla vaikea saada lippuja ainakaan samalle tai seuraavalle päivälle. Suosituin ajankohta vierailla tornissa on auringonlaskun aika; silloin voi parhaiten nähdä kaupungin päivä- ja iltavalaistuksessa. Ylhäältä katsottuna suuretkin pilvenpiirtäjät näyttävät pieniltä.

Samalla alueella sijaitsee myös Dubai Fountain -suihkulähde. Suihkulähteellä järjestetään useita kertoja illassa upea musiikkiin yhdistetty valoshow, jota kannattaakin jäädä ilmaiseksi seuraamaan. Esityksen näkee ostoskeskuksen pihalta, mutta siihen ryhmittyy suurin osa katsojista. Paremmat näkymät saa kun jaksaa kävellä hieman pidemmälle.

Dubaissa on myös paljon muita ostoskeskuksia vaativaankin makuun. Mall of the Emirates on Dubai Mallin ohessa valtavan kokoinen kompleksi sisältäen mm. sisälaskettelukeskuksen. Muita ostoskeskuksia on kymmeniä kuten Ibm Battuta Mall, Wafi City, BurJuman, Deira City Mall ja Marina Mall. Hienoja putiikkeja löytyy myös Marina Walkin alueelta Dubai Marinasta. Paikallisista ostosmahdollisuuksista kiinnostuneiden kannattaa suunnata soukkeihin Bur Dubain ja Deiran alueille. Deirassa asuu erityisesti intialaista ja pakistanilaista väestöä. Deirasta löytyy mm. kulta- ja maustesouk ja erilaisia kankaita. Varaudu kovaan kaupankäyntiin ja tinkimiseen!

Dubain lahdella voi seurailla vanhoja veneitä ja mennä myös itse perinteiseen puuvenekyytiin (abra) tai modernimmalle risteilylle. Deirasta löytyy myös mm. kamelimuseo, feikkimarkkinat ja kalatori. Bur Dubaista löytyy puolestaan Heritage Village ja Dubai-museo. Rauhallisemmasta soukista kiinnostuneille voi suositella kaunista souk Madinat Jumeirah -ostospaikkaa lähellä Jumeirahin luksushotelleja. Alueella on myös ruokapaikkoja ja kahviloita, ja kanavalta on mahdollista lähteä risteilyille. Maisemat ovat soukin alueella upeat.

Luksusta etsiville Dubaista löytyy loistokkaita ravintoloita, luksusmerkkejä, kylpylöitä ja mm. seitsemän tähden hotelli Burj Al Arab. Hotelli on tunnettu maamerkki, ja moni käy ottamassa siitä kuvia ulkoa käsin. Sisälläkin voi poiketa, mutta ainoastaan lunastamalla pöytävarauksen tai ostamalla muita hotellin palveluita.

Dubaista löytyy muutama julkinen ranta, mikäli ei ole varannut rantahotellia. Ilmainen ranta löytyy Marinan puolelta ja 5 dirhamia maksava julkinen ranta Jumeirahista. Useista hotelleista on ilmainen kuljetus Jumeirah Public Beach -rannalle.

Dubaissa voi lähteä aavikkoretkelle, kameliraveihin tai vaikka laukkakilpailuihin. Infoa kannattaa kysellä paikan päältä tai paikallisista julkaisuista ja retkien tarjoajilta. Lisämaksusta pääsee uimaan delfiinien kanssa tai vierailulle naapurivaltio Omaniin tai Dubain pääkaupunkiin Abu Dhabiin.

Ruokaa joka makuun

Ravintolat ovat yleisesti ottaen tasokkaita, ja ruokavalikoimaa löytyy etnisistä kansainvälisiin ja eurooppalaisiin. Parhaat ravintolat löytyvät hieman yllättäen hotellien yhteydestä. Kannattaa myös muistaa, että Dubai on muslimimaa ja alkoholitarjoilu rajoittuu hotellien yhteyteen. Arabialaistyylistä ruokaa on paljon tarjolla ja se on maukasta. Kannattaa tilata useita pieniä annoksia ja jakaa ne pöytäseurueen kesken. Esimerkiksi Al Manzil -hotellin illallisravintola Dubai Downtownissa on erinomainen ja tarjoaa kansainvälistä ja arabialaista ruokaa kohtuuhintaan.

Perjantaibrunssi on Dubaissa käsite ja se tarjoillaan useissa hotelleissa kiinteään hintaan. Pöydät notkuvat erilaisista herkuista, usein myös hummerista ja valtavista jälkiruokavalikoimista. Halutessaan brunssin yhteyteen voi ostaa myös kuplivaa.

Paikalliset tavat

Dubai on melko vapaamielinen muslimimaa, ja siellä asuu ja vierailee paljon länsimaalaisia. Kunnioittava pukeutuminen ja käytös ovat kuitenkin paikallaan. Paikalliset naiset pukeutuvat pääasiassa huntuihin ja asustavat sen luksuslaukulla. Länsimaalaisellekin on suotavaa olkapäät ja polvet peittävä pukeutuminen. Sisätiloissa ja ostoskeskuksissa on usein tehokas ilmastointi ja siellä olo onkin huomattavasti mukavampaa pitkissä housuissa ja paidassa kuin hellevaatteissa. Paikalliset miehet pukeutuvat siististi, ja shortseja näkeekin vain turisteilla. Pukeutumisesta on turha stressata liikaa. Hotellialueilla ja rannoilla turistit pukeutuvat hyvin vapaasti. Julkiset hellyydenosoitukset eivät ole sallittuja ja voivat johtaa jopa vankilatuomioon. Naimisissa oleva pariskunta voi kävellä käsi kädessä.

Suvi
http://trapass.blogspot.fi/


Halvat lennot DXB   Kaikki matkakohteet: Alicante - Amsterdam - Bangkok - Barcelona - Berliini - Bryssel - Budapest - Dubrovnik - Istanbul - Ivalo - Jyväskylä - Kittilä - Kokkola-Pietarsaari - Kuala Lumpur - Kuopio - Kuusamo - Levi - Lissabon - Lontoo - Madrid - Malaga - Miami - München - New York - Nizza - Oulu - Pariisi - Phuket - Pori - Praha - Pristina - Riika - Rooma - Rovaniemi - Singapore - Tampere - Tukholma - Vaasa

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.