Lentovertailu.fi

Halvat lennot. Nopeasti ja helposti.


Los Angeles – TV:stä tuttu

Los Angeles – TV:stä tuttu (CC) BY Todd Jones Photography http://www.flickr.com/people/ahhdrjones/

Olitpa sitten leffafriikki, kulinaristi tai auringonpalvoja, tarjoaa Los Angeles varmasti mielenkiintoisen ja elämyksiä täynnä olevan loman. Enkelten kaupunkina tunnettu Los Angeles sijaitsee Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion lounaisreunalla. Asukkaita koko metropolin alueella on n. 18 miljoonaa, joista 4 miljoonaa asuu itse kaupungissa. Asukasluvultaan se on Yhdysvaltain toiseksi suurin New Yorkin jälkeen. Parhaiten kaupunki tunnetaan toki elokuvamaailman keskuksena ja siksi se tarjoaakin lähes rajattomasti nähtävää, tehtävää ja koettavaa innokkaalle reissaajalle.

Lentoyhteydet

Lentoreiteissä Kaliforniaan on useita eri vaihtoehtoja. Kätevin tapa on valita yhden välilaskun lento New Yorkin, Lontoon tai Berliinin kautta. Finnair lentää suoraan New Yorkiin, josta voi jatkaa American Airlinesilla Losiin. Airberlin tarjoaa reittiä Helsinki-Berliini-Los Angeles. Hinnat alkavat vajaasta 700 eurosta.

Kansainvälinen lentokenttä Los Angeles International (LAX) on kooltaan valtava. Oma lähtöterminaali kannattaa selvittää etukäteen, ja jonojen takia paikalle on hyvä saapua ajoissa.

Etsitpä minkälaista ja -tasoista majoitusta tahansa, löytyy se varmasti Los Angelesista. Voit asua todellisissa luksusluokan hotelleissa tai rähjäisemmissä motelleissa. Hostelleja löytyy myös kaupungista runsaasti. Kiinnitä majoitusta varatessasi eniten huomiota alueeseen, jolla haluat asua reissusi ajan.

(CC) BY-NC-SA Venice Beach | Los Angeles from solsken http://www.flickr.com/photos/solsken/6139425364/

Hollywood ja muut nähtävyydet

Los Angelesista ei välttämättä saa kunnon kuvaa kokonaisena kaupunkina. Sitä kannattaakin ennemmin ajatella monen pienemmän kaupungin keskittymänä. Kaikissa näissä pienemmissä kaupungeissa on omat tunnuspiirteensä, joiden takia niihin kannattaa tutustua. Suosituimpia kohteita ovat tietysti Hollywood ja Beverly Hills.

Hollywood kohosi elokuvateollisuuden kulta-aikana 1920-luvulta lähtien. Sinne rakennettiin paljon filmistudioita ja edelleen mm. Hollywood Walk of Fame on suosittu nähtävyys, jolta löytyy viihde-alan entisten ja nykyisten suurnimien omat tähdet. Parhaiten Hollywood tunnetaan suuresta kyltistään, joka sijaitsee Mount Leellä Griffith-puistossa. Nykyään suurin osa studioista on muuttanut Hollywood Hills -kukkuloiden pohjoispuolelle. Beverly Hillsista löytyvät kaikkein suurimmat ja upeimmat filmitähtien asunnot.

Keskusta-alueella eli Downtownissa on paljon elokuvateollisuuden kannalta merkittäviä kohteita, esim. upea Los Angelesin juna-asema. Alueelta löytyy myös monia muita kiinnostavia kohteita kuten Little Tokyo ja Chinatown. Venice Beach puolestaan on todellinen boheemiuden ilmentymä. Sieltä löytyvät koko kansakunnan kummallisimmat ja kiehtovimmat tyypit saman rantakaistaleen varrelta.

Muita vierailun arvoisia kohteita ovat Getty Center taidekokoelmineen ja puutarhoineen, Griffith Observatory ja Walt Disneyn konserttitalo.

Ruokalajeja joka makuun

Kaupunki on monen eri kulttuurin sulatusuuni, joten myös ruokakulttuurissa löytyy mitä tahansa laidasta laitaan. Kulinaristi herkuttelee joko kaupungin fine dining -paikoissa tai pienissä kahviloissa ja bistroissa, joista löytyy joka makuun sopiva. Kannattaa tutustua esim. keskusta-alueen ravintoloihin tai Santa Monicasta löytyviin mielenkiintoisiin kuppiloihin ja ravintoloihin.

Myös kulttuurin puolesta Los Angeles on todella mielenkiintoinen matkakohde, sillä siellä sekoittuvat todella monet kulttuurit yli 100 eri maasta. Näiden lisäksi kaupungista löytää takuuvarmasti paljon glamouria ja ylimenevää mahtipontisuutta sekä niiden rinnalla kummajaisia ja omituisuuksia niin ihmisistä kuin paikoistakin. Kunnon kitsch ei ole koskaan kovin kaukana losangelesilaisesta elämästä. Suurten unelmien takia Los Angelesiin on matkattu asumaan ja elämään, omaa onneaan etsimään.

 (CC) BY-NC-ND Disneyland Band Castle Show from Loren Javier http://www.flickr.com/photos/lorenjavier/6251501877/

Vesileikkejä ja shoppailua

Oscar-gaala on vuosittainen filmiteollisuuden päätapahtuma. Joka helmikuu kaikki merkittävät näyttelijät ja muut filmiteollisuuden henkilöt ympäri maailman kokoontuvat tähän suureen gaalaan, jossa Yhdysvaltain elokuva-akatemia palkitsee edellisen vuoden parhaimmat elokuvat. Vuonna 2013 Oscar-gaala järjestettiin jo 85. kerran.

Venice Beachille kannattaa mennä jos haluat uida tai surfata. Noin kolmen kilometrin pituinen rantaviiva ja kunnon aallokko tarjoaa oivan mahdollisuuden kumpaankin aktiviteettiin.

Kun haluat pois keskustan tai Venice Beachin vilinästä, matkaa Santa Monicaan. Sen tunnetuin paikka on paikallinen laituri Santa Monica Pier. Huvilaiturilta löytyy monia elokuvista tuttuja paikkoja ja sen viihdykkeet pitävät varmasti niin isomman kuin pienemmänkin matkaajan tyytyväisenä.

Ostosmahdollisuudet ovat kaupungissa rajattomat ja yöelämäkin erittäin vilkasta. Jos matkaat lapsien kanssa, löytyy kaupungin useista teema- ja huvipuistoista tekemistä pikkuväelle rajattomasti. Disneyland on niistä se tunnetuin ja suurin. Puolentoista tunnin ajomatkan päässä on Legoland California. Tekemistä siis riittää kelle tahansa useiksi päiviksi.

Liikkuminen

Los Angelesissa kannattaa ehdottomasti käyttää julkisia kulkuneuvoja kuten bussia, jos haluaa päästä paikasta toiseen mahdollisimman halvalla. Taksit ovat yllättävän kalliita. Säästät pitkän pennin turvautuessasi bussiin tai metroon. Metrolla pääset paikasta toiseen nopeasti, sillä pystyt välttämään joskus hyvinkin ruuhkaiset tiet. Tosin kannattaa huomioida, ettei metroverkosto ulotu ihan kaikkialle kaupungissa. Bussin ja metron käyttöön kannattaa tutustua jo ennen matkaa, ja suunnitella mahdollisia reittejä etukäteen. Turisteille suositellaan autonvuokrausta usein sen helppouden ja vapauden takia. Auton vuokraus on paras vaihtoehto, jos haluat liikkua vapaammin. Muista kuitenkin kaupungin ruuhkaisuus. Autolla pääset kartoittamaan vaikkapa ne Beverly Hillsin kukkulat kunnolla päästä päähän.

Virva Antila


Halvat lennot LAX   Kaikki matkakohteet: Alicante - Amsterdam - Bangkok - Barcelona - Berliini - Bryssel - Budapest - Dubrovnik - Istanbul - Ivalo - Jyväskylä - Kittilä - Kokkola-Pietarsaari - Kuala Lumpur - Kuopio - Kuusamo - Levi - Lissabon - Lontoo - Madrid - Malaga - Miami - München - New York - Nizza - Oulu - Pariisi - Phuket - Pori - Praha - Pristina - Riika - Rooma - Rovaniemi - Singapore - Tampere - Tukholma - Vaasa

 

Ota yhteyttä

Palaute: tuki@lentovertailu.fi . Lentolippuja koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä suoraan lentolippujen myyjän asiakaspalveluun. Yhteystiedot löytyvät tilauksen jälkeen saadusta sähköpostista.